12 mars 2011

Västsvenska MC-mässan i Halmstad


Under helgen finns IOGT-NTO, den organisation som jag är medlem i men också jobbar för, tillsammans med vårt Miljonlotteri, representerade med en monter på Västsvenska MC-mässan i Halmstad. En mässa som går av stapeln i Halmstad Arena 11-13 mars. Är man intresserad av motorcyklar så gör gärna ett besök på mässan. Vädret inbjuder ju så att säga till inomhusaktiviteter.

Vi finns med där för att marknadsföra Miljonlotteriet och informera om vad IOGT-NTO som organisation står för, vad vi sysslar med lokalt men också för att värva nya medlemmar. Är du som jag nykterist eller kan tänka dig att bli det så gå in och ansök om medlemskap i denna länk. Ju fler medlemmar vi är desto mer kan vi påverka.

Jag var själv i vår monter under 2,5 timme igår och pratade med mässbesökare om IOGT-NTO. Som bonus fick jag kontakt med en annan utställare. En man som stod i Biltemas monter och är engagerad inom motorsport i Helsingborg framförallt på ungdomssidan. Han tycker att vi som nykterhetsorganisation och de som motorsportorganisation borde samverka.

När jag frågade varför han tycker att vi bör samverka svarade han att engagerade ungdomar inom motorsport lägger all tid och kraft på att träna och tävla samt sköta skolan. Mycket av föräldrarnas ekonomi går till att köpa in tävlingsbilar och annan utrustning vilket enligt honom landar på runt 100.000 kronor/år. Som förälder menar han att man är chaufför, mekaniker, manager, coach och säkert mycket mer. Detta sammanlagt gör att de i princip är en nykterhetsorganisation och förklarar det med att det helt enkelt inte finns utrymme för att dricka alkohol. Träning, tävlingar och alla resor som görs i egen bil samt att det är en dyr sport att utöva gör att alkoholen ofta väljs bort. Helt enkelt prioritera det som är viktigt i livet före något som man lika gärna kan klara sig utan.

Efter att ha lyssnat på hans resonemang så inser jag att ibland är de bästa "ambassadörerna" för nykterhet inte ens medlemmar i en nykterhetsorganisation. Vår utmaning blir att ge dessa "ambassadörer" insikt om vilket mervärde det kan ge för dem själva och för oss om de väljer att ta klivet in i vår organisation.

Inga kommentarer: