30 juni 2011

Vi är sjukt stolta över våra barn!


Att vara förälder är som de flesta vet inte enbart en dans på rosor. Föräldraskapet innebär bland annat att man i vissa fall får försaka sig själv och sina egna intressen. Att man tvingas att göra många saker som man egentligen inte vill eller har lust till. I detta ingår bland annat att vara klassförälder, baka bullar till lotterier som ska finansiera klassresor, gå på föräldramöten och sitta i en för liten bänk och lyssna på en fröken som tycker att det är lite småjobbigt att hålla föräldramöte. Till råga på allt brukar de med en fantastisk precision pricka in dessa föräldramöten så att de ofta krockar med en fotbolls landskamp eller liknande sporthändelse. Vilket då gör att man blir ensam farsa med en massa morsor på mötet. Ja listan kan göras lång och allt är naturligtvis inte skolrelaterat. Allt detta är jag återigen på väg in i och trots att jag har facit i hand så ser jag fram emot det. Varför undrar då vän av ordning? Jo, därför att den retroaktiva belöningen att få se sina barn utvecklas till egna självständiga individer uppväger alla uppoffringar och mer därtill.

Jag och Anki är så sjukt stolta över våra uxna barn och över de självständiga individer som de blivit. Det är fantastiskt att se hur de, både positivt och negativt, tagit intryck av och till viss del blivit som oss själva. Därtill har de adderat ett otal positiva egenskaper som vi själva inte har eller haft förmågan att utveckla. Man brukar ju säga att barnbarnen är livets efterrätt vilket förvisso är sant. Men att få se sina barn forma sina egna liv och få ta del av detta är minst lika fantastiskt.


Modefotografering för Sannas webshop
som kommer att startas upp inom kort.

Vår dotter Sanna är duktig och framgångsrik i sitt yrke inom klädbranschen och startar inom
kort sitt första egna företag. Hon är oerhört driftig och kreativ, strukturerad och dessutom utrustad med ett gott hjärta och en stor dos empati för de svaga i samhället. Hon är dessutom mamma till vårt underbara lilla barnbarn Nim och omtänksam sambo till pojkvännen Jesper.

Vår son Robin modellar för
storsyster Sannas webshop.


Vår son Robin är en kille som även han är driftig och vet vad han vill. Pluggar företagsjuridik på Handelshögskolan i Jönköping och fick igår besked om att kandidatuppsatsen i skatterätt var väl godkänd. Jag fick förmånen att korrekturläsa den innan inskick och jag var imponerad. Inte för att jag kunde bedöma sakinnehållet men flytet i
språket och stringensen var klockren. Knappt en enda korrigering från min sida i hela uppsatsen. Vem kunde tro det när han på mellanstadiet kämpade med att få till en uppsats om Bävern. Med en storasyster som trackade honom över att uppsatsen bestod av en bild på en bäver med texten "Bävern är ett listigt djur". Dessutom är han en fantastisk kompis med många vänner och som ställer upp för den eller de som behöver hjälp och sambo med vår fina svärdotter Alexandra.


Vår dotter Nellie besöker sitt "gamla" dagis och får
en kram av ett av barnen som redan saknar henne.

Samtidigt har vi Nellie som är en bestämd dam med en enorm egen vilja. Igår var jag med henne på hennes dagis för att bjuda barnen på glass och samtidigt tacka personalen för de åren de haft henne med en liten present. Fantastiskt att få se de minsta barnen komma springande och krama om Nellie. Personalen säger att de kommer att sakna henne väldigt mycket och att Nellie har hjälpt dem med att ta hand om de mindre barnen Barn som ser Nellie som en slags förebild och tar intryck av vad hon säger och gör.

Ja, jag kan inget annat än säga att jag och Anki är sjukt stolta föräldrar som hoppas att vi kommer att få följa våra barn i väldigt många år framöver. Vi älskar alla tre otroligt mycket och vi njuter verkligen av att få vara deras föräldrar.

2 kommentarer:

Linnea Olsson sa...

Så himla fint!
Jag gissar på att en stor anledning till att ni fått så fina barn är för att du & Anki är så goa och trygga föräldrar :)

Ina Renghammar sa...

Ja, ni har verkligen mycket att vara stolta över!
Härlig beskrivning på någonting som man själv nu står inför med lite "skräck-blandad-förtjusning"...
Kram på er och ha en fortsatt skön sommar!