17 januari 2011

Julen är nu på traditionsenligt sätt formellt avslutad


Igår avslutades formellt vårt julfirande genom att granen åkte ut. Eller rättare sagt så åkte den ner i en låda och upp på vinden eftersom vi hädar genom att använda oss av en plastgran. Förra året påbörjade vi något som nu är på väg att bli en tradition nämligen ulgransplundring medelst alternativ julmusik. För att det skulle kännas lite mer meningsfullt att dansa långdans kom Nellies fadder Håkan samt vännerna Kee och Frigge och förstärkte vårt annars lite för korta långdansled.


Bakgrunden till denna märkliga jultradition är att Anki inför förra julen inhandlade en julskiva på Ge-Kås i Ullared. Ett riktigt fynd!!! Då hon till det facila priset av 29 riksdaler fick en massa kända jullåtar. Allt var frid och fröjd ända tills hon spelade upp den för första gången... Moahahaha vad jag skrattade. Den är helt insane denna skiva och jag undrar hur pårökta musikerna och de som proddat plattan var under produktionen. Hur lång tid det tog att spela in plattan och hur många omtagningar som de var tvungna att göra är sånt som jag funderar på när jag går o lägger mig..NOT!
Konstigt nog är inte Peps Persson med på plattan. Inte under eget namn i alla fall. Dock finns Arne Weise med ibland solisterna så vem vet detkanske är Peps himself som gått undercover. Jag menar skägget och kepsen kan man ju inte höra. För att ge er ett par exempel hur en alternativ ulgransplundring går till så ska jag beskriva vad vi dansar till. Tomtarnas julnatt med Horos tou zorba som melodi ( ni vet ding ding diddelideling ding ding diddeliddeling) tänk Grekland så kommer ni in i rätt gung. En annan klassiker är Räven raskar över isen som framförs i en mycket märklig version med någon slags baktakt dock inte reggae och där melodin plötsligt stannar upp för att efter några sekunder komma igång igen med ett chaa chaa chaa. Lägg där till Batman låten i vilken man istället för BAT MAN sjunger JUL KLAPP så kanske ni förstår vad jag menar med märkligt. Na na na na na na na na na na na na na na na na JUL KLAPP. Na na na na osv. Ja man hoppas ju verkligen att det inte är för många förbipasserande som hör och ser vad vi har för oss för då vet man inte vad som händer. Men kul har vi alla. Inte minst Nellie.
Efter en sådan upplevelse behövde vi alla lugna ner oss med en kopp kaffe och nygräddade våfflor med sylt o grädde, blåbär och hallon samt vaniljglass. Nu låser vi in dyrgripen (cd:n) och tar inte fram den förrän tills nästa julgransplundring. Är nån sugen så kan jag för en rejäl slant låna ut (läs kopiera) plattan till er. Finns det ett större intresse kan jag anordna en workshop i Arenahallen...

2 kommentarer:

Maud sa...

Vad du e duktig på att skriva gamle vän,en stilla undran varför du inte skriver "större"som tex en bok:))Man e juh "naglad av din text,impad:))
/Maud

Johnny Mostacero sa...

Tack Maud!

Ja man kanske skulle skriva en bok om uppväxten i ett brukssamhälle i södra Sverige. Trots att det inte är så länge sen så känns det helt osannolikt.

Rydö skola under vår skoltid var ju exceptionell. Haha! En elev i årskurs sex körde Honda 750 till skolan (du vet vem) och lärarna pustade ut när han istället tog bilen för det är ju mycket säkrare...

Risken är väl att INGEN mer än vi som var med under den perioden skulle tro på alla historier...